Woensdagavond hebben de buurtbewoners van de Kruisstraat Wiekevorst actie gevoerd tegen het drukke verkeer in hun straat. Ze plaatsten er protestborden.

Buurtbewoonster Lieve De Cordt : 'Reeds 2 jaar voeren we met onze straat acties om de leefbaarheid in onze straat te verbeteren.

Toen het gemeentebestuur 2 jaar geleden besliste om het dorp van Wiekevorst herin te richten, veranderde onze straat van de één op de andere dag van een rustige, landelijke straat in een drukke verbindingsweg.

Nochtans had de gemeente in de folder die de verandering toelichtte, aangegeven dat de Kruisstraat een verbodsbord zou krijgen voor voertuigen 3.5 ton, maar daar kwamen ze om onduidelijke reden op terug. De palen voor de borden zijn gezet, de borden nooit gehangen…

Er passeren dagelijks heel veel vrachtwagens, wat leidt tot gevaarlijke situaties. De kruispunten zijn niet aangepast, de straat is te smal, zodat de vrachtwagens moeten uitwijken in de goten en op het fiestpad als ze elkaar moeten passeren. Menige buurtbewoner werd al geconfronteerd met zulke situaties.

Maanden van intensief overleg met de burgemeester en kleine aanpassingen leiden niet tot een bevredigende situatie. Vandaar dat we woensdag een nieuwe actie planden.  We lanceren nog noodkreten voor het gemeentebestuur.'

Foto's LDC / Nnieuws.